Tagiatelle z grzybami

Przepis dnia 2008-07-04
Tagiatelle z grzybami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tori
Pyszne danie dla miłośników grzybów:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać posiekany czosnek, zarumienić. Następnie dodać posiekane grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku, oraz łyżkę masła. Standardowo można użyć pieczarek. Ja lubię zbierać grzyby w sezonie i mrozić w zamrażarce. Potem wystarczy odmrozić, odsączyć nadmiar wody i gotowe :) W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy grzyby są już podsmażone dodać makaron i wszystko chwile podsmażać mieszając. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki, zamieszać, jeszcze chwilkę podsmażyć. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (8)

basiunia 04 lipca 2008
pychotka ja rowniez to polecam jest to danie ktore jest nr.1 u mnie w domku w sezonie gdy sa grzybki...uwielbiam to... Czytaj całość »
pychotka ja rowniez to polecam jest to danie ktore jest nr.1 u mnie w domku w sezonie gdy sa grzybki...uwielbiam to danie z kurkami ojjj poezja.....aa i ja jeszcze na koniec posypuje startym parmezanem...polecam
Agajoka 04 lipca 2008
A ja smaże grzyby na masełku i na koniec delikatnie podlewam śmietanką, potem tylko wrzucić makaron, obojętne... Czytaj całość »
A ja smaże grzyby na masełku i na koniec delikatnie podlewam śmietanką, potem tylko wrzucić makaron, obojętne jaki, byle dobrej jakosci i al dente
osiolek08 25 listopada 2008
czy moge wykorzystac suszonr grzyby??
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki