Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siła tkwi w prostocie. Jeśli macie ochotę przygotować smaczną i sycącą przekąskę na spotkanie z gośćmi, przetestujcie ten przepis na paszteciki z nadzieniem grzybowym - wystarczy kilka minut roboty, a efekt powala na kolana.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1805
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1805
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Cebulkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Mięso umyj, pokrój w kostkę i również podsmaż. To samo zrób z grzybami. Wszystko razem wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Ciasto rozwiń. Podziel na 8 kawałków. Na każdy nałóż po równo mięsa, grzybów i cebulki. Zwiń w paszteciki. Posmaruj wierzch roztrzepanym żółtkiem.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Piecz ok. 15 minut, aż paszteciki się zarumienią.
Przed podaniem paszteciki ostudź. Świetnie smakują jako dodatki do zup, ale podane samodzielnie również będą wyborne.