Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę i oblana galaretą, Doskonałe danie na świąteczny stół.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7977
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 217
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 65
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7977
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 217
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 65
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy według opisu na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia i lekkiego stężenia. Żelatynę zwykłą rozpuszczamy w rosole, żelatynę z przyprawami w wodzie.
Czubatą łyżeczkę sałatki zawijamy w szynkę. Powstały rulon układamy na półmisku. Tak działamy do wyczerpania składników. Następnie przyozdabiamy rulony brzoskwinią pokrojoną w plasterki, marchewką, szczypiorkiem i rozetkami z majonezu (za pomocą worka cukierniczego i wybranej tylki).
Na koniec zalewamy rolady lekko tężejącą galaretą. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.
Rolady z szynki napełnione sałatką jarzynową gotowe!