Szynka z wolnowaru

Szynka z wolnowaru
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Elajla
szybka w przygotowaniu. dobra do ryżu bądź na kanapki.

Składniki

  • szynka 300-400g w ikawałku
  • pomidory z puszki
  • bazylia
  • Chili
  • 2-3 liście laurowe

Przygotowanie

  1. W moim przypadku szynka była wcześniej marynowana w solance.

    Przełożyć szynkę do wolnowara. Wlać pomidory z puszki. wypłukać puszkę odrobiną wody i dodać do mięsa. doprawić chili i bazylią do smaku. Dodać liście laurowe. Wymieszać.

  2. Wolnowar ustawić na mały ogień na ok. 8 godzin.

  3. Po upływie tego czasu wyjąć szynkę i wyrzucić liście laurowe.
    Szynkę rozdrobnić widelcem. Przełożyć s powrotem do naczynia i wszystko wymieszać.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 10 kwietnia 2019
pychoty :)
Składniki
  • szynka 300-400g w ikawałku
  • pomidory z puszki
  • bazylia
  • Chili
  • 2-3 liście laurowe
Składniki