Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1010
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1010
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy.Wszystkie przyprawy mieszamy i zalewam wodą. Gotujemy je przez 15 min. Następnie do zimnego wywaru wkładamy mięso i przykrywamy na 6-7 dni. Raz dziennie przewracamy mięso.
Zamarynowane mięso wyciągamy i przekładamy do szynkowaru parząc go w 80 stopniach przez 1h 30min. Szynka gotowa do spożycia nadaje się najlepiej na drugi dzień. Smacznego