Szynka w rozmarynie

Szynka w rozmarynie
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kibi87
Pyszna szyneczka z rozmarynem i dodatkiem tymianku, aromatyczne zioła mmm polecam !!!

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dobrze naoliwić. Rozmaryn i tymianek posiekać drobno. Obtoczyć mięso w ziołach tak jak w panierce. Zostawić na noc.

  2. Piec w 180-190stopni (u mnie z termoobiegiem) około 1,20 1,30h w folii, odkryć i podpiec jakieś 15 min.

Komentarze do przepisu (2)

taura 24 lipca 2011
Uwielbiam wędlinę własny wyrób!
madziak 24 lipca 2011
Coś dla mnie, uwielbiam domowe wędlinki. Do ulubionych :) 5 za przepis.
Składniki
Składniki