Szynka w galarecie

Szynka w galarecie
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
to jest szynka z bogatym wnętrzem

Składniki

  • FARSZ:
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • ...
  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 0,75l bulionu
  • 2 łyżki żelatyny (kopiate)
  • warzywa - do przybrania

Przygotowanie

  1. Składniki farszu ( jaja starte na grubych oczkach) wymieszać dokładnie i doprawić. Schłodzić.

  2. Szynkę zrolować z porcjami nadzienia,ułożyć w głębszym naczyniu i udekorować wybranymi jarzynami. W bulionie ( gorącym) rozpuścić żelatynę , schłodzić i teżejącym płynem zalać roladki .

  3. Całość odstawić do lodówki do zastygnięcia - smaczngo.

Komentarze do przepisu (4)

taura 23 listopada 2010
fajny pomysł
Konto usunięte 10 lutego 2011
Ja robie szynke w galarecie nadziewana z troche innym farszem,ale musze przyznac w pokorze,ze swietnie to ulozylas i... Czytaj całość »
Ja robie szynke w galarecie nadziewana z troche innym farszem,ale musze przyznac w pokorze,ze swietnie to ulozylas i wymyslilas-chyle czola i robi!:)
ewik75 17 kwietnia 2012
a jak zrobić dobry bulion ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • FARSZ:
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • ...
  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 0,75l bulionu
  • 2 łyżki żelatyny (kopiate)
  • warzywa - do przybrania
Składniki