Szynka pieczona w czosnku

Szynka pieczona w czosnku
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Nie ma to tamto, pożądne mięsiwo.

Składniki

Przygotowanie

  1. Czosnek wycisnąć przez praskę. Połączyć wszystkie składniki ze sobą, oprócz soli i zalać tą marynatą dokładnie całe mięso i wstawić do lodówki na noc, a najlepiej nawet na 2-3 dni.

  2. Przed pieczeniem obsypać mięso solą i przełożyć wraz z marynatą do żaroodpornego, zamykanego naczynia, lub worka do pieczenia i piec najpierw w 200 st. przez 20 mit a następnie w 175 st. przez 1h15min.SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (2)

niezapominajka 20 września 2010
Ale pyszna i aromatyczna musi być ta szyneczka :) Wypróbuję przy jakiejś większej okazji.
AZS57 09 października 2010
tylko gdzie dostać tą rukolę
Składniki
Składniki