szynka nadziewana

szynka nadziewana
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety

Składniki

  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 20 dag sera zółtego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 0,75 l bulionu ( ja daję kostkę rosołową drobiową)
  • 2 łyżki żelatyny
  • warzywa - do przybrania

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wcisnąć czosnek , dodając majonez mieszać tak, aby powstała jednolita ale zwarta masa.Nadziać tym plastry szynki , nałożyć na brzeg i zwijać w rulony. Tak przygotowane szyneczki ozdobić i zalać tężejącą galaretką zrobioną z bulionu i żelatyny ( żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie). Po 2-3 godz w lodówce - można spożywać ,SMACZNEGO

Składniki
  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 20 dag sera zółtego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 0,75 l bulionu ( ja daję kostkę rosołową drobiową)
  • 2 łyżki żelatyny
  • warzywa - do przybrania
Składniki