Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
galaretka jest lekka, delikatna, smaczna............SMACZNEGO!!!
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 331
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 331
Składniki
oczyszczone żołądki raz zagotować i wodę wylać i opłukać żołądki, wlać teraz z 3 litry świeżej wody do szybkowara, dodać żółądki, ziele angielskie, obrane marchwie, liście laurowe i gotować od chwili zasyczenia pary 40 minut, otworzyć jak sam spuści ciśnienie szybkowar wystudzone żółądki pokroić drobno do granka, z wywaru z szybkowara wlać 3/4 litra do żołądków, dodać kucharka do smaku, kostke rosołową i zagotować dodać pokrojoną marchewkę, groszek razem z zalewą , dodać pieprz mielony i z rozdrabniacza natkę pietruszki i krótko zagotować wsypać opakowanie żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, nałożyć do naczyń i wystudzone schować do stężenia w lodówce