Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Ogórek myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, solimy, odstawiamy na 10-15 min by puścił dobrze sok. Odciskamy. Dodajemy przyprawę tzatziki oraz jogurt i śmietanę. Ja na mały jogurt naturalny Danone dodaję łyżeczkę wiejskiej śmietany. Odstawiamy do lodówki na ok 20 min by się "przegryzło". Nie trzeba dodatkowo solić ani pieprzyć gdyż przyprawa sama w sobie jest dość intensywna w smaku.