Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewniaka i jest nim właśnie ten tost. Nazwa pochodzi oczywiście od sposobu działania i głównego produktu ale nie to jest najważniejsze. Ważne jest to, że to danie jest rzeczywiście smaczne i oszczędza czas, który jest tak ważny dla ludzi aktywnych w różnych obszarach życia.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 640
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 640
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Proste składniki łatwo dostępne i to jest właśnie to. Obieramy cebulę i kroimy na krążki, myjemy pomidora i również kroimy na grubsze krążki.
Boczek podsmażamy na patelni aby się zarumienił ale nie był zbyt spalony.
Chleb tostowy wkładam do tostera i zaczynam opiekanie. Poziom wypieczenia chleba zależy od osobistej preferencji i może być tylko podgrzany i biały ale też może być bardziej zarumieniony tak jak w moim przypadku bo taki mi bardziej smakuje.
Wyjmujemy chleb z tostera, kładziemy plaster sera, nakładamy keczup, sałatę, majonez, plaster pomidora i zakańczamy krążkiem cebuli. Nakładamy drugi kawałek chleba i dla wizualizacji kroimy cały przygotowany tost na dwa trójkąty. I tak proste składniki zrobione sercem smakują wyśmienicie. Jeśli się podoba to zapraszam do lajkowania, komentowania i polecania znajomym. Smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu naciskając na ikonkę profilu