Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie

Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Dla smakoszy kuchni meksykańskiej, proponuję śledzie w smacznym sosie.

Składniki

  • • ½ kg śledzi solonych
  • • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • • 1 papryka żółta
  • • 1 papryka czerwona
  • • Cebula
  • • Puszka czerwonej fasoli
  • • Ostra papryka
  • • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Śledzie moczymy w wodzie 3 godziny.

  2. 2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju

  3. 3. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy drobno, dodajemy do cebuli.

  4. 4. Odsączamy fasolkę i również dodajemy do cebuli.

  5. 5. Następnie dodajemy sos.

  6. 6. Doprawiamy paprykę.

  7. 7. Płaty śledziowe kroimy na małe kawałki.

  8. 8. Wszystko razem mieszamy.

  9. 9. Wkładamy do lodówki.
    10. Podajemy na zimno.

  10. 11. Śledzie gotowe.
    12. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 24 sierpnia 2018
Pycha,za mną ostatnio śledzie chodziły i musiałam sobie zrobić ;-)
KulinarnaChwila 24 sierpnia 2018
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu :)
Składniki
  • • ½ kg śledzi solonych
  • • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • • 1 papryka żółta
  • • 1 papryka czerwona
  • • Cebula
  • • Puszka czerwonej fasoli
  • • Ostra papryka
  • • Olej do smażenia
Składniki