Szpinaki

Szpinaki
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: korns
UWIELBIAMY SIĘ NIMI ZAJADAĆ.

Składniki

  • Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 500 g. pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.

  2. Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

  3. Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.

  4. Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.

  5. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

ewisienka22 19 września 2012
Wypadałoby to jeszcze na koniec upiec chyba. Poza tym przepis ciekawy. Mam tylko pytanie: czy tego farszu starcza... Czytaj całość »
Wypadałoby to jeszcze na koniec upiec chyba. Poza tym przepis ciekawy. Mam tylko pytanie: czy tego farszu starcza tylko na jedno opakowanie ciasta francuskiego? To byłoby jakieś 8 szt średnich ruloników.
Składniki
  • Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 500 g. pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól
Składniki