Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska zadowoli każde wybredne podniebienie :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 160
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń na papierze do pieszenia, pokroj na nieduże prostokąty.
Szpinak wysyp na rozgrzana patelnie, po rozmrożeniu dodaj masła (dużą łyzkę). gdy się troszkę podpróży dodaj rozgnieciony czosnek i obrany z pleśni camembert. Gdy ser sie rozpuści dodaj jogurt i trochę startego żółtego sera.
Szpinak wykładaj łyłeczką na ciasto francuskie i dekoruj plasterkami pomidora. Na koniec posyp żółtym serem.
Tak przygotowane ciasto włóż na 15- 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni celcjusza. SMACZNEGO