Szparagi zapiekane

Szparagi zapiekane
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponuję dzisiaj szparagi w panierce.

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • pół szkalnki maki
  • Panierka : szklanka bułki tartej
  • pół szklanki startego parmezanu
  • sół
  • pieprz
  • oraz olej

Przygotowanie

  1. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem.

    W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem.

  2. Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce.
    Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce.
    Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 14 kwietnia 2016
Cudowne! Sezon czas rozpocząć :D
ciacho50 14 kwietnia 2016
Oj kusisz , mniam.
pelen_brzuszek 20 kwietnia 2016
super pomysł :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • pół szkalnki maki
  • Panierka : szklanka bułki tartej
  • pół szklanki startego parmezanu
  • sół
  • pieprz
  • oraz olej
Składniki