szparagi z parmezanem i koperkiem

szparagi z parmezanem i koperkiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
pyszna i lekka przekąska,chrupiąca i aromatyczna i bardzo delikatna w smaku :-)

Składniki

  • szparagi białe
  • koperek
  • parmezan
  • Masło
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy młynek
  • sól morska młynek

Przygotowanie

  1. szparagi myjemy,odcinamy twarde końcówki,delikatnie obieramy i wrzucamy na 5,6 min najlepiej do wysokiego,w miarę wąskiego garnka do gotującej sié wody-główkami do góry

    naczynie żaroodporne smarujemy masłem,przekładamy szparagi,podlewamy oliwą z oliwek,posypujemy obficie startym parmezanem,dodajemy pieprz i sól i posiekany koperek
    zapiekamy 10,15 min w temp.180 stopni

  2. Smacznego ;-)

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 26 maja 2017
Namówiłaś mnie w końcu na białe szparagi :), w tym sezonie jeszcze nie miałam okazji ich wchłonąć.
Bellapi 26 maja 2017
OMG ale pyszności :)
GREGORHSPEED 26 maja 2017
Załapię się na resztki???? Pliz! Kocham szparagi <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • szparagi białe
  • koperek
  • parmezan
  • Masło
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy młynek
  • sól morska młynek
Składniki