Szparagi z grilla

Szparagi z grilla
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: EWAM45
Szparagi można próbować na rożne sposoby. Jeden z nich to grillowane szparagi. Wypróbowałam i wyszło całkiem smacznie. Przepis znalazłam w książeczce załączonej do grilla.

Składniki

  • kilka szparagów ( w zależności ile potrzebujemy porcji) u mnie cztery
  • 50 g masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 plastry sera żółtego
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

  1. Zielone szparagi nie wymagają obierania , wiec odrywamy tylko twardą część.
    Natkę pietruszki płuczemy.

    Folię aluminiowa rozkładamy. Najpierw kładziemy warstwę z posiekanej natki pietruszki i masła, Układamy na tym szparagi.

    Przyprawiamy solą pieprzem.Na wierzch kładziemy kawałki sera.

Składniki
  • kilka szparagów ( w zależności ile potrzebujemy porcji) u mnie cztery
  • 50 g masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 plastry sera żółtego
  • folia aluminiowa
Składniki