Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka ze szparagami w głównej roli
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2134
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1434
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 166
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 578
Szybka i smaczna
Odsłon: 9374
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2134
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1434
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 166
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 578
Szybka i smaczna
Odsłon: 9374
Składniki
W niewielkim garnuszku rozmieszać ocet winny, mąkę ziemniaczaną z wodą i szafran. Podgrzewać, mieszając, aż zagotuje się i zgęstnieje. Zdjąc z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Wymieszać majonez z czosnkiem. Dodać wcześniej przygotowaną i ostudzoną mieszankę z garnuszka. Przyprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Szparagi włożyć do takiego pojemnika aby po polaniu ich oliwą nie było problemu z dokładym wymieszaniem. Szparagi ulożyć na patelni grilowej i grilować kilka minut. Podawać posypane kawałkami czerwonej papryki i posolone. Sos aioli podać oddzielnie.