Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście  francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Delikatna przekąska razem z sosem z żółtej papryki stwarza niesamowity klimat w okolicy podniebienia.

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • ciasto francuskie
  • żółtko
  • oliwa z oliwek
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Szparagi umyłem , odciąłem twarde końcówki , oprószyłem solą i pieprzem , skropiłem oliwą. Ciasto francuskie pokroiłem na paski . Szparagi owinąłem ciastem . Ułożyłem na blaszce , posmarowałem roztrzepanym żółtkiem .
    Piekłem 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220° C. Podałem z sosem paprykowym.

Komentarze do przepisu (8)

lidka5x5 12 czerwca 2014
Ciekawy pomysł,muszę spróbować.
Konto usunięte 13 czerwca 2014
Po prostu super :)
Konto usunięte 13 czerwca 2014
poezja smaku:))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pęczek zielonych szparagów
  • ciasto francuskie
  • żółtko
  • oliwa z oliwek
  • sól ,pieprz
Składniki