Szparagi w boczku z grilla

Szparagi w boczku z grilla
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Pyszne i chrupiące szparagi z grilla w wędzonym boczku.

Składniki

  • 8 szt szparagów
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy twarde końce.

  2. Polewamy oliwą z oliwek a następnie solimy i pieprzymy.

  3. Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku.

  4. Szparagi smażymy na patelni grillowej lub grillu przez około 8 minut z każdej strony. Możemy też zapiec w piekarniku (180 ° C przez 20 minut)

Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 22 czerwca
Świetny pomysł na "coś innego" z grilla, na pewno skorzystam!
Składniki
  • 8 szt szparagów
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Składniki