Szparagi w boczku

Szparagi w boczku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Szparagi w boczku to świetna propozycja na przystawkę. Idealnie nadadzą się na grilla. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • pęczek szparagów,
  • plasterki wędzonego boczku,
  • przyprawa do grilla.

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy i pozbywamy się twardych części.

    Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku.

    Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia.
    Układamy szparagi.

    Posypujemy przyprawą do dań z grilla.
    Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla 10-15 minut aż się boczek ładnie zarumieni.

    Podajemy z ulubionymi sosami.


    Smacznego ;)

Składniki
  • pęczek szparagów,
  • plasterki wędzonego boczku,
  • przyprawa do grilla.
Składniki