Szparagi pod pierzynką

Szparagi pod pierzynką
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Lekka kolacja dla dwojga

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody, lub 3 minuty na ogniu a potem 7 minut zostawione w gorącej wodzie.

    Szparagom odłamałam twarde końcówki, ugotowałam je 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru.

    Szczerze mówiąc czasami przeciągam czas gotowania do około 11 minut.

  2. Żółtka roztarłam ze śmietaną, dodałam majonez, musztardę, sól i pieprz, i na końcu kapary.

    Szparagi położyłam na głębszym talerzu, polałam je sosem i dodatkowo posypałam pokrojonym w kosteczkę białkiem.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (28)

SlodkoSlodka83 08 lipca 2018
Super kolacyjka :-)
Nevermore 08 lipca 2018
Szparagi są pyszne i trochę szkoda, że młode się kończą.
Dla dwojga, hmmm. A jak zrobić dla pięciorga? ;)
bryssska 09 lipca 2018
Pysznie to zaprezentowałaś, mniam ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki