Szparagi macerowane w oliwie

Szparagi macerowane w oliwie
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Przekąska pełna smaku!

Składniki

  • Szparagi białe pęczek
  • Oliwa z oliwek
  • Pesto 2 łyzki
  • Sól
  • Chili
  • Czosnek 1- 2 ząbki
  • Bazylia kilka listków

Przygotowanie

  1. Szparagi obrałam i ugotowałam 8 minut w lekko osolonej wodzie, niektórzy dodają też cukier ale nie uważam tego za konieczne.
    W miseczce rozmieszałam pesto w oliwie, dodałam przeciśnięty czosnek, posiekane chili i listki bazylii. Zanurzyłam w oliwie szparagi. Przejdą subtelnie smakiem.
    * szparagi w słoiku, w pełni zakryte w oliwie można przechowywać dosyć długo w lodówce.
    * można wykorzystać później oliwę.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (10)

Pani_Domu 14 czerwca
Chętnie bym zrobiła i zjadła, ale u mnie nigdzie nie ma białych szparagów :(
kucharka-amatorka 15 czerwca
Ale fajny przepis. Chętnie wypróbuję.
Docherro 16 czerwca
Na pewno pyszne,ale wiesz jak ja lubię oliwy czy oleje hihi
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Szparagi białe pęczek
  • Oliwa z oliwek
  • Pesto 2 łyzki
  • Sól
  • Chili
  • Czosnek 1- 2 ząbki
  • Bazylia kilka listków
Składniki