Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Już jakiś czas "chodziły" za mną szaszłyki. Wreszcie się zmobilizowałam. Liczyłam, że uda mi się upiec je na grillu. Niestety pogoda się zepsuła i pozostał mi piekarnik. Rodzina i tak zadowolona.

Składniki

  • 30 dag filetu z indyka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4-5 średnich pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do indyka
  • kilka łyżek oliwy extra virgin

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki z oliwą i przyprawą do indyka. Zamarynować. Dać na 1-2 godziny do lodówki.
    Paprykę pokroić na kwadraty. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić na ósemki. Przygotować ruszt lub tackę i patyczki.
    Nadziewać na patyczki warzywa i mięso. Ułożyć na ruszcie. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec 35-40 min. Podawać z surówką, sałatką lub ziemniakami.

Komentarze do przepisu (6)

bryssska 14 kwietnia 2018
Jak szaszłyki to ja zawsze chętna ;-)
fafiatko 14 kwietnia 2018
bardzo apetyczne!
kucharka-amatorka 14 kwietnia 2018
I takie naprawdę są!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30 dag filetu z indyka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4-5 średnich pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do indyka
  • kilka łyżek oliwy extra virgin
Składniki