Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj przygotowałam szaszłyki z mięsa oraz warzyw. Wieprzowina a w szczególności karkówka znakomicie nadaje się na szaszłyki, które dzisiaj serwuję. Wystarczy pokroić mięso i warzywa, doprawić przyprawami , nabić na patyki i grillować.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 980
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 105
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 980
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 105
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Mięso po oczyszczeniu, opłukaniu i wysuszeniu kroimy w większą kostkę. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm. plastry. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w większe kawałki. Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa. Marynata; Oliwę , posiekany czosnek i przyprawy łączymy razem. Pokrojone mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy. Odkładamy na 30 minut do lodówki. Na drewniane patyki nabijajmy na przemian mięso oraz kawałki warzyw. Szaszłyki układamy na tacce i układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy do miękkości mięsa co jakiś czas obracając. Podajemy z ulubioną surówką oraz ulubionymi sosami.