Szaszłyki

Szaszłyki
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Idealne na grilla :)

Składniki

  • filet z kurczaka
  • pieczarki
  • papryka czerwona
  • cebula czerwona
  • boczek surowy w plastrach
  • curry, papryka ostra, sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie

  1. Fileta kroimy w średnią kostkę (tak, żeby później wygodnie było nabijać na patyczek) i przyprawiamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Warzywa również kroimy w sporą kostkę. Na patyczek nabijamy brzeg plastra boczku, następnie w dowolnej kolejności pozostałe składniki, okrywamy je boczkiem, który ponownie przekłuwamy przez wykałaczkę i znów pozostałe składniki, na górze ponownie boczek.

    Pieczemy w 180°C przez około 30 min. Szaszłyki układamy na kratce, a pod spód wsuwamy blaszkę, tak żeby tłuszcz na nią kapał.

Składniki
  • filet z kurczaka
  • pieczarki
  • papryka czerwona
  • cebula czerwona
  • boczek surowy w plastrach
  • curry, papryka ostra, sól, pieprz, papryka słodka
Składniki