Świąteczne ślimaczki z makiem i bakaliami na Wigilię :)

Świąteczne ślimaczki z makiem i bakaliami na Wigilię :)
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KatarzynaM
Smaczne, szybkie i na pewno zaskoczycie nimi gości, świetne także na świąteczny stół :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozwinąć cisto francuskie i posmarować masą makową.

  2. Zwinąć w dość ciasny rulon.

  3. Pociąć na ok 2 cm krążki.

  4. Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut. (aż ciasto francuskie się zarumieni).

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Futka 21 grudnia 2016
Przecudne i bardzo apetyczne ślimaczki :)
Składniki
Składniki