Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Śledzie proste w przygotowaniu , a za razem bardzo pyszne. Kto raz wypróbuje to na pewno wróci do przepisu.
garnek , nóż, ręcznik papierowy, sitko, salaterki,
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3466
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 799
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3466
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 799
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę. Zielone filety śledziowe oczyścić, opłukać , a następnie osuszyć. Włożyć do ugotowanej wystudzonej zalewy na 24 godziny, czas w zalewie można wydłużyć nawet do 36 godzin, wtedy smak śledzi będzie intensywniejszy. Po tym czasie wyjąc odsączyć na sicie ( można ściągnąć skórkę ale nie trzeba)i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę. W salaterce przekładać na przemian począwszy od śledzi , cebulę i ogórek i tak do wyczerpania składników. Ja zrobiłam jedne śledzie przełożone tylko samą cebulą , a drugie cebulą i ogórkiem konserwowym.
Śledzie przygotowane do krojenia.
Przygotowana zalewa.
Układanie warstwami.
Następna warstwa.
Przygotowanie sosu.
Gotowe śledzie do podania.