Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja sprawdzona propozycja na ala matiasy w majonezie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 66
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 66
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Składniki
Bardzo smaczna i lekka propozycja podania śledzi na świątecznym stole. Płaty śledziowe odmaczałam cała noc w zimnej wodzie- nie lobię aby były zbyt słone- ale to zależy od gustu. Następnego dnia dokładnie je odsączyłam. Do miseczki wyłożyłam seler i pokrojony w półplasterki por, dodałam sosy i pieprz i pokrojone śledzie. Całość wymieszałam. Po godzinie smaki trochę się przegryzą, ale najlepsze są już na wieczór. Takiego śledzia można przygotować odrobinę wcześniejszej nie ma w nim składników, które mogą się popsuć. Smacznego :)