Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tradycyjna galaretka drobiowo-wieprzowa obowiązkowa na każdą okazję i święta.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1414
Polecam.
Odsłon: 220
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 23
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7983
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1414
Polecam.
Odsłon: 220
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 23
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7983
Składniki
Mięso, nogi i łapki płuczemy dokładnie, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zbieramy szumowiny, dodajemy ziele, pieprz, liście,‚opaloną cebulę i czosnek, następnie marchewki, pietruszkę, selera i pora, gotujemy wszystko na małym ogniu około 1,5 godziny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Delikatnie wyjmujemy mięso i marchewki, studzimy, następnie obieramy mięso od kości , rozdrabniamy, marchewki kroimy w plasterki, a wywar przecedzamy przez gazę. Przygotowujemy żelatynę według przepisu na opakowaniu. Dodajemy do wywaru. Do miseczek lub salaterek wkładamy plasterki marchewki i mięso , następnie zalewamy wywarem z żelatyną. Odstawiamy do wystygnięcia i stężenia.
Podajemy z kilkoma kroplami octu lub skropione sokiem z cytryny.