Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa klasycznych chipsów. Idealna przekąska dla osób na diecie.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 126
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 374
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 167
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 126
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 374
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 167
Składniki
jabłka dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Delikatnie wydrążamy gniazdka. Jabłka kroimy w cienkie plasterki (ja użyłam do tego tartki, wychodzą bardzo cienkie półplasterki). Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Układamy pojedynczą warstwę jabłek. Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopnic C. Blachę wstawiamy na niższą z półek piekarnika. Suszymy przy lekko uchylonym piekarniku przez 2 h. Następnie zwiększamy temp. do 100 C i suszymy ok 30 min. Co jakiś czas musimy zaglądać i pilnować by się nie przypaliły. Po wyjęciu jabłka posypujemy je cynamonem. Gdy jabłka wystygną wkładamy do słoika i szczelnie zakręcamy. Smacznego :)