Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla "chemicznych" chipsów. Samo zdrowie, a że pyszne , zapewniam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Najlepsze są jabłka bardzo słodkie i o konsystencji bardziej zbitej. Zbyt soczyste powodują, że po ususzeniu niewiele z tych jabłek zostanie. Jabłka dokładnie umyłem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem na plasterki ok. 3mm. Ułożyłem w suszarce do owoców jeden obok drugiego. Tak, żeby nie nachodziły na siebie. Suszyłem w sumie około 4 godzin, wyjąłem po sprawdzeniu stanu ich wysuszenia. Im jabłka są bardziej soczyste tym dłużej suszymy. Przechowujemy je w papierowej torbie lub jak ja w słoiku z pokrywką szklaną.