Sushi inaczej

Przepis dnia 2008-05-02
Sushi inaczej
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: maja30
Bardzo proste wykonanie sushi. Do tego przepisu polecam mięso z węgorza, ale oczywiście można użyć swojej ulubionej rybki.

Składniki

  • kawałki węgorza, 3
  • sos sojowy słodki
  • glony, kilka sztuk
  • chrzan

Przygotowanie

  1. Pokroić rybę na małe kawałki. Położyć na oleju i podsmażyć. Gdy się zarumieni (po ok. 2 minutach) dolać do oleju sos sojowy i podsmażać przez kolejne kilka minut, tak aby ryba nam się skarmelizowała. Na tależu ułożyć ryż - tak jak na obrazku. Na ryżu położyć usmażoną rybkę i całość zawinąć w glony. Przyprawić delikatnie chrzanem. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

liban 06 marca 2008
glony mi zjadla ryba w akwarium :) jest jakis zaminnik?
malaknia 15 maja 2008
a gdzie te glony mam kupic? chyba ze wylowic?
Składniki
  • kawałki węgorza, 3
  • sos sojowy słodki
  • glony, kilka sztuk
  • chrzan
Składniki