Sushi

Przepis dnia 2010-10-01
Sushi
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziash7
Smak sushi zawsze przenosi mnie w inny świat ...

Składniki

  • łosoś wędzony, opakowanie
  • ryż do sushi, szklanka
  • algi, 4 listki
  • sos sojowy

Przygotowanie

  1. Przyrządzamy ry ż według opisu na opakowaniu - szklankę ryżu dokładnie , kilkarotnie płuczemy wodą , następnie wsypujemy do garnka , zalewamy dno wodą , odstawiamy do nasiąknięcia ryżu. Następnie gotujemy.

  2. Na listki alg nakładamy wystudzony ryż oraz plasterki łososia. Całość zawiajmy po czym kroimy na ok. 4 cm kawałeczki.

  3. Do osobnej miseczki wlewamy sos. Sushi maczamy w sosie sojowym i delektujemy się orientalnym smakiem

Komentarze do przepisu (8)

szynszylka 30 września 2010
uwielbiam - proste a jakie dobre :)
agatasur 13 marca 2011
Bardzo fajny przepis - takiego sushi chętnie bym spróbowała.
Konto usunięte 30 marca 2011
a gdzie reszta dodatków??? wasabi, imbir ......
to jest ryż z łososiem zawijany w algi....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łosoś wędzony, opakowanie
  • ryż do sushi, szklanka
  • algi, 4 listki
  • sos sojowy
Składniki