Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne a banalnie łatwe.
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9165
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 16
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10447
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 15
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9165
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 16
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10447
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 15
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Składniki
Nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się sufletów, są bardzo smaczne i zawsze się sprawdzają. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, ser pokruszyłam a ziemniaki rozgniotłam niezbyt dokładnie widelcem. Wszystko wymieszałam. Jeśli masa jest bardzo gęsta, to można wbić jeszcze jajo i dodać łychę jogurtu lub śmietany.
Masę wylałam do wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą sufleciarek. Suflety wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekłam około 35-40 minut- aż się podniosą i zdrowo przyrumienią.
Najlepiej smakują wyjęte or razu z piekarnika- można je wyjadać łyżeczką. Na zimno są świetne jako lunch w pracy. Smacznego :)