Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i tania w wykonaniu przekąska.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4973
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1386
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4973
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1386
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Wykonanie: Wędlinę, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Dodać posiekaną kapustę, przyprawy do smaku, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu do miękkości kapusty. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć oddzielnie na oleju, gdy będą miękkie wymieszać z kapustą. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem rozmąconym ze śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.