Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora to pyszna , chrupka przekąska lub danie obiadowe. Kalafior pocięty na plastry , usmażony , a następnie podpieczony w piekarniku.
patelnia, blaszka, ręcznik papierowy, nóż, talerz, pędzelek silikonowy,
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3537
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14871
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3537
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14871
Składniki
Boczne liście i wystający głąb kalafiora odciąć. Kalafior umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy przeciąć na połówki i z każdej połówki odciąć około 1,5 - 2 cm. plastry - steki, tak by nie pokruszyć kalafiorów. Każdy stek posmarować olejem i oprószyć solą. Podsmażyć na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony. Piekarnik nagrzać razem z blaszką do 180 stopni. Podsmażone steki ułożyć na gorącej blasze posypać każdy papryką ostrą i słodką , mielonym pieprzem oraz czosnkiem granulowany. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 - 25 minut co jakiś czas 2 - 3 razy obracać steki. Smacznego.
Steki gotowe do podania.
Przygotowanie kalafiorów.
Podsmażone steki, oprószyć przyprawami i piec w piekarniku.
Gotowe steki.;)