Stek z ryżem i szparagami

Przepis dnia 2008-08-10
Stek z ryżem i szparagami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: maja30
Danie na prawdę proste.

Składniki

  • stek, 1
  • kiełbaski, 3
  • ugotowany biały ryż, 1 saszetka
  • sos sojowy, 1 łyżka
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sos chili, 1 łyżka
  • młode szparagi, pół garści
  • pokrojone cebulki szarlotki, 3
  • jajka, 2

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnie z oliwą wlać roztrzepane jaja. Dodać ugotowany ryż i mieszać do momentu aż ryż nie połączy się z jajkami i oliwą. Dodać 1 łyżkę sosu chili i mieszać aż ryż nie nabierze pomarańczowego koloru. Na koniec dodać pokrojone cebulki i pokrojone szparagi. Wszystko wymieszać. Zgrilować stek i kiełbaski. Podawać razem.

Składniki
  • stek, 1
  • kiełbaski, 3
  • ugotowany biały ryż, 1 saszetka
  • sos sojowy, 1 łyżka
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sos chili, 1 łyżka
  • młode szparagi, pół garści
  • pokrojone cebulki szarlotki, 3
  • jajka, 2
Składniki