Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 218
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 218
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Marchew, selera należy pokroić w cieńkie słupki. Pora pokroić w paseczki tej samej długości co słupki marchwi i selera. Dodać 3 ząbki czosnku.
Makaron zalać wrzątkiem i poczekać 10 minut.
Krewetki należy przelać wrzątkiem
Warzywa podsmażyć na patelni, dodać makaron i krewetki. Doprawić sosem sojowym i pieprzem cayenne.
Farsz nakładamy na ciasto. (rozmrożone ciasto o kwadratowym kształcie, w opakowaniu 40 szt). Na każdy płat łyżka farszu. ZAkładamy boki i zwijamy ( jak krokiety).
Sos sezamowy: 100 ml sosu sojowego, 100 ml miodu i 40 ml octu balsamicznego i 2 ząbki wyciśniętego czosnku, gotujemy tak długo aż konsystencja będzie podobna do miodu. Sezam prażymy na patelni i dodajemy do sosu.
Spring rolls smażymy na głębokim oleju bądź na patelni. Jemy maczając w sosie. Smacznego