Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie paczuszki z płatów ryżowych wypełnione warzywami, tofu, ziołami i kiełkami w pysznym, kwaśno-słodkim sosie
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 302
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 172
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3016
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 302
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 172
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3016
Składniki
Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać (żeby cukier się rozpuścił) i odstawić. Tofu pokroić na cienkie, podłużne pałeczki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć tofu na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku/ Marchewki i ogórek pokroić w cienkie paseczki. Papier ryżowy zmoczyć ( postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Na papierze układać tofu, marchewkę, ogórek, zioła i trochę kiełków –zawinąć w roladki. Podawać z sosem do maczania.