Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś słyszałam o serwowaniu kukurydzy na ostro, a że lubuję się w wyrazistych smakach postanowiłam spróbować taką zrobić. I mój pomysł okazał się być idealny.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2619
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 308
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 179
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3123
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2619
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 308
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 179
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3123
Składniki
W dużym garnku gotujemy wodę z mlekiem i 1 łyżeczką soli, dodajemy przepołowione na pół kolby kukurydzy i trzymamy na ogniu ok 30 minut (ziarna muszą zmięknąć).
W moździerzu rozcieramy ze sobą płatki chilli, słodką paprykę, zioła i sól.
Odcedzoną kukurydzę nabijamy na patyki do szaszłyków, smarujemy masłem i posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. PYSZNOŚCI!!!!!!!