Sos tatarski

Sos tatarski
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Świetny dodatek do wędlin jak i jajek,polecam:)

Składniki

  • żółtka jajek kurzych 8szt
  • grzybki marynowane(opieńki) słoiczek
  • ogórki konserwowe 5 szt.
  • majonez 2 -3 łyżki
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Grzybki odcedzić z zalewy na sitku.
    Ogórki,żółtka i grzybki dać do blendera i zblendować nie za drobno.
    Dodać majonez,pieprz i sól do smaku.
    Wszystko wymieszać i dać na godz.do lodówki.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (5)

renka 31 grudnia 2017
Uwielbiam,dawno robiłam,pyszota :)
Maudie 01 stycznia 2018
Podobnie ja renka uwielbiam ale robiłam dawno...muszę w najbliższych dniach nadrobić zaległości:)
Docherro 01 stycznia 2018
Oj ja też baaardzo dawno robiłam,wczoraj naszła mnie ochota:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • żółtka jajek kurzych 8szt
  • grzybki marynowane(opieńki) słoiczek
  • ogórki konserwowe 5 szt.
  • majonez 2 -3 łyżki
  • pieprz i sól
Składniki