Sos śmietanowo-pieczarkowy

Sos śmietanowo-pieczarkowy
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gooosiaczek
Sos jest taki delikatny i przepyszny !!! Idealny do makaronu !!!

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • koperek
  • 200 g śmietany 18 %
  • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Dusić do miękkości. W międzyczasie koperek umyć i poszatkować na drobno. Gdy pieczarki już będą miękkie dodać całą śmietanę, koperek i wszystko dokładnie wymieszać .Doprawić do smaku.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 26 października 2014
Sos i sałatka , dwa w jednym dobre do drugiego
dania , i nie tylko .
Składniki
  • 500 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • koperek
  • 200 g śmietany 18 %
  • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku
Składniki