Smażony camembert z sałatką

Przepis dnia 2010-11-08
Smażony camembert z sałatką
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Przepis już znany i przerobiony sto razy, ale w połączeniu z sałatką jest też pycha.

Składniki

  • 2 SERKI CAMEMBERT
  • jajko i bułka tarta do panierki
  • SAŁATKA:
  • - pomidory - 2 sztuki
  • - ogórki konserwowe (ja użyłam o smaku chilli)
  • - czerwona cebulka
  • - łyżka majonezu
  • - sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Serki camembert przekrawamy na pół (wzdłuż), tak aby zostały nam koła, ale cienkie, wyjdą nam wtedy 4 kotleciki, a nie dwa:)

  2. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na oliwie jak kotlety.

  3. Sałatka: - pokrojone pomidory, cebulę i ogórki mieszamy z przyprawami i majonezem. I to wszystko. Danie jest proste i smaczne. Sposób na inną kolacyjkę:)

Komentarze do przepisu (5)

kuchniahanny 02 listopada 2010
świetnie się to razem komponuje
vaniliowa 05 listopada 2010
Proponuję spróbować camembert pieczonego na grillu (ew. w piekarniku). Zawinięty w folię aluminiową ser,... Czytaj całość »
Proponuję spróbować camembert pieczonego na grillu (ew. w piekarniku). Zawinięty w folię aluminiową ser, dopraw odrobiną oregano, płatkami chilli i suszonymi pomidorami plus troszkę oliwy z oliwek. Gwarantuję, że będzie hitem grloowego przyjęcia :)
pozdrawiam
Bardolka 08 listopada 2010
Moim zdaniem Cammemberta wcale nie trzeba panierować - wchłania przez to masę tłuszczu z patelni. Spróbuj po... Czytaj całość »
Moim zdaniem Cammemberta wcale nie trzeba panierować - wchłania przez to masę tłuszczu z patelni. Spróbuj po prostu usmażyć do na masełku aż będzie miękki a skórka się zrumieni - do tego dżem żurawinowy i raj! :)
Pozdrawiam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 SERKI CAMEMBERT
  • jajko i bułka tarta do panierki
  • SAŁATKA:
  • - pomidory - 2 sztuki
  • - ogórki konserwowe (ja użyłam o smaku chilli)
  • - czerwona cebulka
  • - łyżka majonezu
  • - sól, pieprz
Składniki