Smażony Camembert

Smażony Camembert
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Camembert to ser pleśniowy, możemy dostać do w różnych smakach. Mój akurat jest naturalny bez dodatku ziół. Ser w krążku należy pokroić na cztery części. Może służyć, jako przekąska lub dodatek do sałatki.

Składniki

  • 1 jajko
  • bułkę tartą
  • masło klarowane do smażenia.
  • krążek sera

Przygotowanie

  1. Jeśli lubicie smak ziół i przypraw, można za eksperymentować. Należy je wymieszać z jajkiem,

    Pokrojone kawałki sera, obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy bułką tartą.

    Smażymy na maśle klarowanym.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 19 kwietnia
Pychota!
Składniki
  • 1 jajko
  • bułkę tartą
  • masło klarowane do smażenia.
  • krążek sera
Składniki