Smażone zielone pomidory

Smażone zielone pomidory
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 2 zielone pomidory
  • Sól i pieprz
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • 2 łyżki masła
  • 2 plasterki boczku
  • 1 łyżka mąki
  • 3/4 szklanki mleka

Przygotowanie

  1. Pomidory kroimy na plastry. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy boczek i dokładamy pomidory.
    Do tłuszczu pozostałego po smażeniu pomidorów dokładamy mąkę ,a po chwili mleko. Dokładnie mieszamy. Powstałym sosem polewamy pomidory.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 24 sierpnia 2013
nie wiem jak smakują, bo jeszcze takich nie robiłam, ale książkę o tym tytule uwielbiam, więc przepis musowo... Czytaj całość »
nie wiem jak smakują, bo jeszcze takich nie robiłam, ale książkę o tym tytule uwielbiam, więc przepis musowo do wypróbowania :)
babciaaneczka 25 sierpnia 2013
Bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania.
W książce o tym tytule jest przepis na smażone
pomidory w postaci... Czytaj całość »
Bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania.
W książce o tym tytule jest przepis na smażone
pomidory w postaci swoistego dżemu, a w ogóle książka jest bardzo fajna. Pozdrawiam.
kufelek 28 listopada 2013
Bardzo filmowo ... :D
Składniki
  • 2 zielone pomidory
  • Sól i pieprz
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • 2 łyżki masła
  • 2 plasterki boczku
  • 1 łyżka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
Składniki