Smażone szparagi z czosnkiem

Przepis dnia 2008-09-07
Smażone szparagi z czosnkiem
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tori
Dodatek do obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić szparagi. Dolać wody (tak aby przykryła szparagi). Zmniejszyć ogień, tak aby szparagi nasiąknęły wodą. Następnie podsmażyć. Gdy woda wyparuje dodać całe ząbki czosnku, oraz sól i pieprz do smaku. Zamieszać i jeszcze raz podsmażyć. Najlepiej smakuje z sosem majonezowym. Smacznego:)

Komentarze do przepisu (3)

madziak 25 marca 2009
Przepis super, napewno spróbuję, szkoda tylko, że teraz nie sezon na szparagi ;(
olina102 30 marca 2012
Niedługo sezon na szparagi. Dzięki za prosty przepis.
zabecka 25 kwietnia 2017
Właśnie zakupiłam pęczek i przygotuje je do obiadu według tego przepisu:)
Składniki
Składniki