Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w zimny wiosenny dzień, do wódeczki, oczywiście w weekend :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Potrzebujemy 3 kawałki boczku, około 1 kg.
Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z solą i przyprawami.
Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.
Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej. Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.
Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Usmażone kawałkiy boczku z cebulą.
Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.
Smacznego :)