Smażone kwiaty cukinii

Smażone kwiaty cukinii
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Faszerowane fetą i smażone w cieście naleśnikowym! Ostatnie smaki lata.

Składniki

  • Kwiaty cukinii lub innych kabaczków
  • feta lub inny twarożek
  • śmietana 18 %
  • Pieprz
  • ulubione zioła, u mnie bazylia
  • czosnek opcjonalnie 1 ząbek
  • ciasto naleśnikowe: jajo, mąka, woda, sól
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wcześniej zrobiłam kwiaaty cukinii faszerowane twarożkiem kanapkowym z dodatkiem koperku.

  2. Tym razem zrobiłam z fetą 1/4 opakowania, śmietaną 1 łychą, pieprzem i bazylią.
    Jeśli używanie nie solonego twarożku to trzeba doprawić.

    Całość wymieszałam, farsz włożyłam łyżeczką w kwiaty.
    Zanurzyłam w gęstszym cieście naleśnikowym i usmażyłam na rumiano.

  3. W zeszły weekend cukinie i kabaczki jeszcze u mnie kwitły.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

Maudie 10 października 2019
Faszerowane fetą...mniam...takie smażone kwiaty cukinii to po prostu rozkosz dla podniebienia1 :)
kucharka-amatorka 10 października 2019
Świetny pomysł!
SlodkoSlodka83 10 października 2019
Pięknie wyglądają,nigdy takich nie jadłam :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kwiaty cukinii lub innych kabaczków
  • feta lub inny twarożek
  • śmietana 18 %
  • Pieprz
  • ulubione zioła, u mnie bazylia
  • czosnek opcjonalnie 1 ząbek
  • ciasto naleśnikowe: jajo, mąka, woda, sól
  • olej do smażenia
Składniki